Informer

Online Factureren

Met online factureren stuur je eenvoudig en snel digitale facturen naar jouw klanten. Compleet in jouw huisstijl is jouw online factuur een belangrijk visitekaartje van je business. Geef je klanten de mogelijkheid om direct te betalen en stuur een herinnering als het nodig is. Een online factuur maken is veiliger en voldoet bovendien aan alle eisen van de Belastingdienst.

Factuur maken volgens de regels

Met InformerOnline maak je snel en eenvoudig een online factuur. Je facturen voldoen aan de factuureisen van de Belastingdienst. Zo worden je facturen automatisch doorgenummerd en staat alle factuurinformatie er netjes op. De btw bedragen worden direct op de juiste plaats in de btw aangifte gezet en als je je registreert bij PEPPOL voldoe je ook aan alle regels voor factureren naar de overheid.

Betaalgemak voor je klanten

Vergroot het betaalgemak voor je klanten en biedt verschillende betaalopties aan. Zo kun je InformerOnline heel eenvoudig koppelen met een van onze betaalproviders. Op die manier kunnen jouw klanten direct betalen met bijvoorbeeld iDeal of Paypal. En heb je geen betaalprovider? Dan kun je altijd nog een speciale QR-code op je factuur zetten. Klanten kunnen deze code scannen met hun bank app en direct betalen!

Online factureren in jouw huisstijl

De verkoopfactuur is een belangrijk visitekaartje van jouw business. Hij moet dus goed bij je passen! Gelukkig kun je bij InformerOnline online factureren in je eigen huisstijl. Upload je logo, kies een template, kleur of gebruik gewoon je eigen briefpapier. Laat je klanten versteld staan van jouw professionele digitale facturen.

UBL factuur is de standaard

Een online factuur van InformerOnline stuur je standaard ook in UBL. UBL is de digitale variant van een factuur die in .xml formaat wordt meegestuurd met de PDF. Het grote voordeel van UBL is dat de ontvangende partij de factuur direct kan inlezen in de boekhouding. Op die manier krijgt de snelheid van het verwerken van facturen een enorme boost. Natuurlijk kun jij met InformerOnline ook UBL facturen ontvangen. Deze kunnen zelfs automatisch verwerkt worden door onze BoekRobot! Zo bespaar jij als ondernemer veel tijd bij het verwerken van je boekhouding.

Aangifte omzetbelasting automatisch bijgewerkt

Iedere keer als je een factuur of bon verwerkt in je boekhouding wordt de btw aangifte bijgewerkt. InformerOnline zet het btw bedrag namelijk direct op de juiste plaats in de aangifte. Zo weet jij altijd of je btw moet betalen of juist een bedrag terugkrijgt van de Belastingdienst. Zo is de btw aangifte nooit meer een verrassing voor je.

Automatisch aanmaken en versturen

Met InformerOnline stuur je snel en eenvoudig ook al je periodieke facturen naar je klanten. Je kunt er voor kiezen om de periodieke factuur alleen aan te maken of ook echt automatisch te laten versturen. En wil jij een datumnotatie in je factuur? Ook dat is geen probleem. Zo worden al je facturen automatisch met de nieuwe datumnotatie voor je aangemaakt!

Natuurlijk kunnen jouw klanten hun factuur ook direct met iDEAL betalen. Je koppelt jouw boekhouding dan gewoon aan een betaalprovider. Vervolgens krijg jij netjes een berichtje als de klant jouw periodieke factuur betaald heeft. Het aanmaken van een incassobestand voor de bank is natuurlijk ook mogelijk!